Catering

Euterpe oleracea czyli jagody acai

Artykuły wg słów kluczowych: catering, jedzenie, zdrowa żywność

(...) Coraz więcej nowinek związanych ze zdrowym odżywianiem dociera do naszego kraju, bo i pewnie coraz większe zapotrzebowanie na to jest. Ludzie przykładają większą wagę do tego, co biorą do ust. No i słusznie.Jagody acai przywędrowały prosto z gorącej Brazyli, gdzie ponoć najbardziej rozpowszechniony jest koktail z tychże, z dodatkiem guarany i orzeźwiających cytrusów. Aż się chce po nie sięgnąć i spróbować jak smakują. Podobno są smaczne. Jednak bardziej od walorów smakowych, interesujące są właściwości zdrowotne owoców acai. Poszczycić się ona może niebagatelną ilością składników, które przyczyniają (...)

Dodany przez Malwina Paleczna, w dniu 20/07/2015

Skrobia modyfikowana, z czym to się je...

Artykuły wg słów kluczowych: catering, gastronomia, jedzenie, restauracja, żywienie

(...) Skrobia modyfikowana. Brzmi groźnie, ale nie taki diabeł straszny, jak go malują. Wbrew pozorom, skrobia modyfikowana nie ma praktycznie nic wspólnego z żywnością modyfikowaną genetycznie. Oczywiście niewielu z nas zdaje sobie sprawę, czym tak naprawdę jest skrobia modyfikowana. Nie jest to jedna określona substancja. Skrobia modyfikowana to bardzo różnorodna grupa związków.Celem modyfikacji skrobi jest zmiana i (...)

Dodany przez Mariusz Ścięgno , w dniu 29/01/2015